ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ

Απολύμανση ΚινητώνΜέχρι και 18 φορές περισσότερα επιβλαβή μικρόβια απ' ότι η λαβή σε ένα καζανάκι τουαλέτας μεταφέρει ένα μέσο κινητό τηλέφωνο, αναφέρουν βρετανοί ερευνητές.
Όπως μετέδωσε η Daily Mail, οι ερευνητές της οργάνωσης για την προστασία των καταναλωτών Which, ανέλυσαν δείγμα από 30 συσκευές κινητών τηλεφώνων. Από το δείγμα προέκυψε ότι η μία στις τέσσερις περιείχε δεκαπλάσια ποσότητα ολικών βακτηρίων (TVC) σε σχέση με το αποδεκτό όριο από άποψη υγιεινής.
Ο υπεύθυνος της έρευνας Τζιμ Φράνσις , εκφράζοντας την ανησυχία του για τα μικρόβια ορισμένων συσκευών, ανέφερε ότι ένα κινητό είχε 39 φορές περισσότερα εντεροβακτήρια σε σχέση με το ασφαλές επίπεδο. Επίσης, εντοπίστηκαν και άλλα βακτήρια, όπως το κολοβακτηρίδιο και ο σταφυλόκοκκος, πλην όμως σε αποδεκτά επίπεδα.
Οι ερευνητές υποστήριξαν ότι τα περισσότερα τηλέφωνα δεν έχουν μικρόβια που προκαλούν άμεσο κίνδυνο στην ανθρώπινη υγεία. Όμως, τα μικρόβια αυτά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας μόλυνσης, αφού πηγαινοέρχονται μεταξύ χεριών και συσκευών.
«Οι άνθρωποι θεωρούν ότι τα καζανάκια στις τουαλέτες είναι βρώμικα να τα αγγίζουν. Όμως έχουν λιγότερα βακτήρια απ' ότι τα τηλέφωνα», δήλωσε η ερευνητής Σέρι Σταναγουέι.

Οι σύγχρονες μελέτες έρχονται να μας αφυπνίσουν για τον βαθμό επικινδυνότητας σε θέματα υγιεινής που αφορούν συσκευές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Πλέον οι βλαβεροί μικροοργανισμοί είναι όχι μόνο περισσότεροι αλλά και ανθεκτικότεροι. Όσο όμως ο χρήστης και να προσπαθεί να καθαρίσει , το μόνο που καταφέρνει είναι ο επιφανειακός καθαρισμός καθώς οι μικροοργανισμοί ξέρουν να κρύβονται στα εσωτερικά σημεία της συσκευής. Στην περίπτωση δε που η συσκευή έχει εκτεθεί σε υγρά...... απλά δεν το συζητάμε.

Η ομάδα μας λαμβάνοντας υπ' όψιν τα παραπάνω αποφάσισε να συμβουλευτεί ιατρικό προσωπικό και κατόπιν υποδείξεων αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε την διαδικασία της απολύμανσης στις συσκευές μικρομεσαίου μεγέθους ( κινητά/ iPods κλπ ) που επισκευάζουμε. Η δε διαδικασία είναι η εξής:

  1.  Πλήρη αποσυναρμολόγηση.
  2. Καθαρισμός και των εσωτερικών εξαρτημάτων και αν κριθεί απαραίτητο θα γίνει αντικατάσταση των ηχοπερατών φίλτρων.
  3. Χημική απολύμανση πλην των οπτικών εξαρτημάτων.
  4. Απολύμανση με ακτινοβολία όλων των εξαρτημάτων.
  5. Συναρμολόγηση και επανάληψη απολύμανσης με ακτινοβολία.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν στις συσκευές όπου οι βλάβες προέρχονται από υγρασία ή το κόστος επισκευής τους ξεπερνά τα 50€ + ΦΠΑ , ενώ υπάρχει έκπτωση 50% για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες επισκευών.

ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΚΙΝΗΤΟΥ

MAKE it WORK

Διεύθυνση: Καποδιστρίου 5 Αιγάλεω, 1ος Όροφος - Τ.Κ. 12241 (Πλησίον Μετρό Αιγάλεω) - Τηλέφωνο: 2105313275 - Email: info@makeitwork.gr 
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 π.μ.- 18:00 μ.μ.